Nek-, schouder- en rugmassage

Stijve nek en vastzittende schouders? Na een massage voelen jouw stijve spieren weer soepel aan, en kun je weer vrijer bewegen.

De oorzaak is vaak een drukke kantoorbaan, verkeerde werkhouding of langere tijd over je eigen grenzen gaan. Ook spanningen, stress en emoties hebben invloed op je lichaam en kunnen zorgen voor een stijve nek en vastzittende schouders. Het is algemeen bekend dat emotie en stress gerelateerde klachten zich vaak in het gebied van de nek, schouder en rug uiten door pijnklachten.

 

nel, schouder, rug massage

 

Wanneer ik cliënten vraag hoe lang ze al last hebben van hun vastzittende nek en schouders, antwoorden sommige dat zij daar al langere tijd last van hebben. Als je deze pijnklachten verwaarloost of “als normaal” gaat beschouwen, kan het gebied waar je pijn hebt, gaan uitbreiden. De pijn straalt dan bijvoorbeeld uit naar je arm. Ook zullen er meer behandelingen nodig zijn om de klachten te verminderen. Daarom adviseer ik je niet met klachten, als stijve nek en vastzittende schouders, te blijven lopen en in actie te komen door nu voor jezelf een afspraak te maken!

 

Behandeling

Ook bij de nek-, schouder- en rugmassage ga ik uit van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Met verschillende massagetechnieken breng ik het zenuwstelsel tot rust. Daardoor krijgen de spieren in het gebied van de nek en schouder een betere doorbloeding krijgen. Hierdoor zijn deze spieren beter in staat om te herstellen. Met massage zorg ik ervoor dat de stijve spieren weer soepel aanvoelen, waardoor jij weer vrijer kunt bewegen.

 

Nek, schouder, rug massage