Behandelvisie Massagetherapie Pieters Gouda

Holistische visie

In mijn therapiebehandelingen ga ik uit van die samenhang tussen lichaam, geest en omgeving. Ik heb een holistische benadering en ga uit van het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam.  Daarom heb ik oog en oor voor jouw lichamelijke, geestelijke en sociale aspecten. Ik laat je bewust worden van storende elementen als stress, spanningen en emoties. Met mijn ervaring als sport- en massagetherapeut help ik het herstelvermogen van je lichaam te optimaliseren zodat lichamelijke pijnklachten verholpen worden.

 

Geluk en gezondheid
Wij mensen zijn complexe wezens. Niet alleen je lichaam bepaalt hoe jij je voelt, ook je geest en sociale omgeving dragen daaraan bij. Voel je je gelukkig, ervaar je rust en kalmte en sta je met voldoening in het leven? Dan functioneert je lichaam beter en heb je minder lichamelijke pijnklachten en spanningen. Ook is je weerstand hoger.

 

Helaas werkt dit ook andersom. Ben je gestrest, pieker je veel of maak je je zorgen?  Dan kun je meer pijnklachten, stress en een verminderde weerstand ervaren. Met andere woorden: optimale gezondheid is een combinatie van een gezonde geest, een gezond lichaam en een gezonde sociale omgeving.