Week van de werkstress 2020: blijf in balans

week van de werkstress 2020: BLIJF IN BALANS!


Week van de Werkstress 2020: Blijf in Balans! is een initiatief van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziektes. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in evenzoveel symptomen en pijnklachten. Maar de mensen die er mee te maken kregen, hebben één ding gemeen: als ze er eerder over hadden gesproken met hun omgeving, thuis en op het werk, dan was het waarschijnlijk nooit zo ver gekomen. Daarom is het belangrijk om werkstress bespreekbaar te maken. Om werkstress overal in Nederland op de agenda te zetten, wordt de Week van de Werkstress georganiseerd van 16 t/m 20 november 2020. Het centrale thema is dit jaar: BLIJF IN BALANS!


Andere werksituatie

Voor veel mensen is dit jaar de werksituatie veranderd. Noodgedwongen werk je plots thuis met het hele gezin om je heen of vanaf de bank in je kleine studio. Niet ideaal, want je werkplek kan grote invloed hebben op je werkgeluk. Er is ook goed nieuws! Uit onderzoek van TNO (november 2020) blijkt dat het aantal gerapporteerde burn-out klachten van hetzelfde niveau is als voor de Corona crisis. Ook de werk-privé balans is niet veranderd. De resultaten lijken te duiden op een goede veerkracht bij de werknemers.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat de effecten op de langere termijnzijn en of er risicogroepen te ontdekken zijn die aandacht behoeven.

Meer stress dan anders

Constant “AAN”

We hebben allemaal weleens te maken met periodes waarin we meer stress ervaren dan anders. Wanneer zo’, periode te lang duurt, herstelt je lichaam niet meer van de hoeveelheid stress. Je staat constant “aan” en in de overlevingsstand. Met als gevolg dat je overbelast raakt. Hierdoor kunnen spanning of stress gerelateerde klachten ontstaan zoals:

– hoofdpijn

– rug-, nek- en schouderklachten

– pijnlijke spieren en gewrichten

– slechte nachtrust

– prikkelbaar

– snel last van allerlei kwaaltjes als eczeem, korstjes in de neus, puistjes

Massage bij spanning en stress gerelateerde klachten

Ik bied hulp aan bij spanning en stress gerelateerde klachten. Vind je het lastig om het in jouw directe omgeving bespreekbaar te maken? Misschien is die drempel bij mij lager. Ik ben ervaringsdeskundige en weet dus uit eigen ervaring dat het moeilijk is om hulp te vragen bij je naasten.

Naast het bespreekbaar maken help ik je ook met massage. De massage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler en zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. In de plaats daarvan komt er een betere doorbloeding, zodat het lichaam kan herstellen.

Blijf in balans

Het thema van de Week van de Werkstress 2020: Blijf in Balans! past helemaal bij mijn behandelvisie! Ik werk vanuit een holistische benadering en ga uit van het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Daarom heb ik oog en oor voor jouw lichamelijke, geestelijke en sociale aspecten. Ik laat je bewust worden van storende elementen als stress, spanningen en emoties. Met mijn ervaring als sport- en massagetherapeut help ik het herstelvermogen van je lichaam te optimaliseren zodat lichamelijke pijnklachten verholpen worden.

Hulp bij spanning en/of stress gerelateerde klachten?

Op zoek naar een effectieve behandeling van je pijnklachten? Maak een afspraak bij Massagetherapie Pieters en kies voor de behandeling ‘Massagetherapie’. Start met het herstellen van je pijnklachten.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag!

Meteen in actie komen? Boek nu hieronder een afspraak.

Laden...

Gebruikte bronnen:

U-center

TNO

NGS