Van massage word je gelukkig

Van massage word je gelukkig

 

Van massage word je gelukkig. Wist je dat?

 

Behoefte om aangeraakt te worden

Ieder mens heeft de natuurlijke behoefte om aangeraakt te worden. Vanaf baby tot en met hoge leeftijd. Ook aan het sterfbed houd je elkaars hand vast of leg je een hand op iemands schouder. Het geeft warmte, steun, verbondenheid, troost, ontspanning, energie en het heelt.

 

Massage is een bewezen effectieve manier van aanraken. Massage geeft een positieve emotie. Massage maakt gelukkig!

 

In deze tijd waarin we met Corona te maken hebben, is aanraking minder vanzelfsprekend. “Social distancing” maakt dat je minder of misschien helemaal niet wordt aangeraakt. Ook het ontvangen van een massage was even niet mogelijk. Terwijl je die natuurlijke behoefte om aangeraakt te worden wél hebt! Het is dan ook niet gek, dat deze sociale afstand effect heeft op jouw hele welzijn. Zowel je lichaam als je geest.

 

Veel mensen hebben nu last van spanningen, stress. Het aantal mensen met stress gerelateerde klachten zoals pijnklachten aan nek, schouder en rug neemt explosief toe. Een ontspanningsmassage of sportmassage geeft je weer het gevoel hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.

 

 

“Gelukkig zijn is niet het doel, maar het resultaat”

 

 

Gelukkig zijn

Iedereen wil gelukkig zijn, ik ook! Wat ons geluk vaak in de weg staat is negativiteit. En het gekke is dat wij als mens juist meer aangetrokken worden door negatieve gebeurtenissen. We onthouden negatieve dingen ook beter dan positieve dingen. Vaak weten we precies waar we waren op het moment dat er iets negatiefs gebeurt. Waar was jij toen de Twin Towers werden aangevallen?

 

Dat heeft met ons reptielenbrein te maken. In de tijd dat wij als oermens moesten vluchten voor die beer had het een functie om negatieve dingen direct te zien en te onthouden. Door negatieve dingen als gevaar snel te kunnen zien én te onthouden, konden we als oermens in leven blijven!

 

In de huidige tijd is het juist belangrijk om ons te focussen op positieve dingen om gelukkig en succesvol te zijn. Door bijvoorbeeld met een positief gevoel terugkijken op wat je hebt bereikt. Wat zijn jouw gelukmomenten? Wanneer had jij een wonderschone ervaring?

 

Om goed te functioneren en kans op geluk, heb je ten opzichte van 1 negatieve emotie minimaal 3 positieve emoties nodig. (Barbara Fredrickson, professor in de psychologie aan de Universiteit in North Carolina – The Role of Positive Emotions in Positive Psychology).

 

Gelukkig zijn er vele positieve emoties. Zoals liefde, vreugde, dankbaarheid, hoop, trots, inspiratie, belangstelling.

 

Laat “geluk” niet jouw doel zijn maar het resultaat van positieve emoties. Stel voor jezelf als doel om zoveel mogelijk positieve emoties te ervaren en geniet van het resultaat; GELUK!

 

Van massage word je gelukkig

Massage is een van de positieve emoties en wel een heel prettige en effectieve!! Samen met andere positieve emoties maakt massage jou gelukkig.

 

Ik nodig je graag uit het gesprek met mij aan te gaan en zelf een massage van mij te ervaren. Mijn massages zijn maatwerk. Afgestemd op jou! Op jouw behoeftes, wensen en eventuele klachten.

 

Wil je meer over mij lezen? Kijk dan op mijn website

 

Boek direct en eenvoudig een massage.

 

 

Laden...